У Польщі завершився масштабний благодійний турнір з хокею на підтримку харків’ян (фото)

14.11.2022 13:10   -
Благодійний хокейний турнір на підтримку Харкова пройшов у Польщі

Міжнародний благодійний турнір «Hockey Bayraktar» відбувся минулого уїк-енду в польському місті Торунь. Змагання проходили під патронатом Харківського міського голови Ігоря Терехова, а організували їх – харківській хокейний клуб «Вітязь». Про це повідомляють «Харьковские известия».

Головна мета турніру – збір коштів для придбання пожежних машин та машин швидкої допомоги, підтримка мешканців Харкова та Збройних сил України.

Як підкреслив перед початком турніру президент харківського хокейного клубу «Вітязь» Роман Мікулін одразу 7 гравців команди поповнили лави Збройних сил України та Нацполіції, пішовши на фронт захищати країну.

«Ви всі добре знаєте про повномасштабну війну в Україні. Наші Збройні сили протистоять підступному та жорстокому вторгненню росії проти нашої країни. Ми не маємо морального права залишатися осторонь цієї ситуації і не хочемо цього робити. Тому ми з ХК «Вітязь» хочемо оголосити Міжнародний благодійний турнір з хокею на підтримку українського народу та Збройних сил України. Ми плануємо зібрати кошти у розмірі 5 млн $ на закупівлю 20 пожежних машин та 15 машин швидкої допомоги для надання гуманітарної допомоги мешканцям Харкова та деокупованих районів Харківської області», – відзначав також Роман Мікулін.

Крім відкритих благодійних рахунків для збору коштів, на які кожен бажаючий міг зробити свій внесок, в рамках турніру був також проведений благодійний Аукціон, на якому було представлено багато цікавих лотів. Серед них була виставлена й книга-фотоальбом «Харків – столиця конструктивізму» з автографом Харківського міського голови Ігоря Терехова.

У самому турнірі взяли участь 12 команд із Англії, Литви, Мексики, Польщі, Фінляндії, Чехії, Швеції та України. На першому етапі учасники були розділені на чотири групи – по три команди в кожній. Переможці груп надалі створили півфінальні пари.

ХК «Вітязь» виступав у тріо під літерою «D» і показав на груповому етапі максимальний результат. Харківські хокеїсти перемогли литовську команду «Hockey Punks» з рахунком 7:2 та «дотиснули» в овер-таймі англійців з клубу «HC Spitfire London» – 3:2.

У півфіналі «вітязі» поступилися господарям льоду, польській команді «Pomorzanin», а в поєдинку за третє місце здолали команду зі столиці Фінляндії «HC Lamy Helsinki» – 4:2. У підсумку харківські хокеїсти здобули бронзові нагороди міжнародного благодійного турніру «Hockey Bayraktar».

Переможцем змагань стала ще одна команда з Фінляндії – «Nitro-Kärpät», яка у драматичному фіналі перемогла «Pomorzanin» – 5:4.

Міжнародний масштабний турнір завершився, його переможець та призери визначені. Але збір на благородну мету, як оголосили організатори змагань, триває й надалі. Благодійні внески всі бажаючі можуть зробити за посиланням: https://hockeybayraktar.com

Слід ще додати, що «Hockey Bayraktar» отримав потужну інформаційну підтримку від зірок спорту та шоу-бізнесу. В тому числі, одним із послів хокею за мир в Україні став знаменитий чеський воротар, олімпійський чемпіон, дворазовий володар Кубка Стенлі Домінік Гашек. До речі, раніше ми повідомляли, що легендарний «Домінатор» призиває бойкотувати спортсменів з рф та розповів про тренера та гравця «Вітязя» Олега Панасенко, який захищає Україну.

Також відзначимо, що харківський хокейний клуб «Вітязь» було засновано групою любителів хокею в 2006 році. На той момент у клубі було 28 хокеїстів та команда брала участь в різноманітних аматорських турнірах та в чемпіонаті Харкова. В 2014 році на базі клубу була створена професійна команда «Вітязь», яка почала виступати в чемпіонаті України серед команд вищої ліги, в першому ж сезоні команда посіла 4 місце.

Фото: сторінка турніру у Фейсуці: https://www.facebook.com/hockeybayraktar