У П’ятихатках відновили понад 80 метрів зруйнованих обстрілами водоводів (фото)

21.09.2022 13:05   -
Новини Харкова: У П'ятихатках відновили зруйновані обстрілами водоводи

Служба водопровідних мереж селища П’ятихатки комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» переклали понад 80 м зруйнованих обстрілами трубопроводів. Про це повідомляють Харьковские известия.

«Селище П’ятихатки зазнавало дуже інтенсивних обстрілів, зруйновано житлові будинки, споруди, значно постраждали й мережі водопостачання. У лютому та березні, коли ще стояла морозна погода, наші фахівці займалися лише відключенням води, щоб запобігти розморожуванню труб та зберегти від заливання будинки та об’єкти. Але, з настанням тепла, не дивлячись на ворожу агресію, що продовжується, розпочали планування заходів з підготовки нашого господарства до експлуатації в осінньо-зимовий період», – розповів начальник служби водопровідних мереж селища П’ятихатки Віталій Коваленко.

За його словами, роботи з ремонту зруйнованих трубопроводів ведуться комплексно, одночасно чистять та відновлюють оглядові колодязі, міняють агрегати та перевіряють пожежні гідранти.

«Крім технічних оглядів і ревізій завершили відновлення 81 м мереж на двох зруйнованих ділянках по вулиці Академічній після прямих влучень снарядів. На даний момент ведемо перекладку ще однієї ділянки водоводу, що постраждала. Після обстрілів та вибухів обсяг ремонтів дуже великий, у тому числі значні земляні та підготовчі роботи, але до кінця тижня плануємо завершити реконструкцію та відновити водопостачання», – наголосив Віталій Коваленко.

Начальник служби водопровідних мереж селища П’ятихатки проінформував, що в зоні відповідальності бригади знаходиться і подання води до селища Лісне, де водогін зруйнований практично повністю і поки що відновленню не підлягає. Щоб не залишати мешканців без води, прийнято рішення двічі на тиждень робити доставку автоцистерною.

Раніше ми повідомляли про те, що у Харкові ліквідовано серйозну аварію на водоводі діаметром 800 мм.