У наступному році українських пенсіонерів чекає ряд нововведень

08.11.2019 11:11   -
Автор:
У бюджеті на це передбачено 806 мільйонів гривень. Також громадянами старше 80 років планують нараховувати до пенсії 670 гривень.
Згідно проєкту держбюджета, в 2020 році мінімальна пенсія піднімається з 1638 гривень до 1769 гривень. Всього в Україні у майбутньому році заплановано три етапи підвищення пенсій: у січні 2020 р. — для військових, в липні і грудні — мінімальна пенсія.
Пенсійні виплати будуть проіндексовані, згідно з планом уряду, 1 березня 2020 року. Очікується підвищення за рахунок зростання прожиткового мінімуму.
Також президент Володимир Зеленський віддав розпорядження міністру соціальної політики Юлії Соколовської внести зміни в механізм призначення пенсій. Зокрема, глава держави підкреслив, що Мінсоцполітики має забезпечити призначення пенсій українцям по досягненню ними пенсійного віку без звернення громадян до органів соціального захисту. Також чиновників зобов'язали забезпечити введення сервісу отримання довідок за допомогою спеціального мобільного додатку, при цьому всі зміни повинні бути проведені до кінця поточного року.