У Львові запрацював ще один ангіограф — МОЗ

28.10.2019 15:36   -
Автор:
Запуск нового ангіографа дозволить безперебійно надавати невідкладну допомогу пацієнтам з гострим інфарктом міокарда та збільшити кількість планових втручань.
Від початку роботи ангіографічного обладнання у Львівському обласному кардіологічному центрі було проведено близько 15 тис. інтервенційних втручань.
Нагадуємо, реперфузійні центри працюють у режимі 24 години 7 днів на тиждень, 365 днів на рік (24/7/365). Кожен пацієнт, який потребує невідкладного стентування, забезпечуватиметься якісною і своєчасною діагностикою та ефективним і безоплатним лікуванням. Держава повністю покриває потребу в стент-системах для пацієнтів, які потребують негайного стентування. Завдяки ефективним державним закупівлям через міжнародні організації зараз кожен пацієнт з гострим інфарктом міокарда із елевацією сегменту ST (коли від оперативного втручання і встановлення стенту залежить життя людини) отримує стент безоплатно.
На сьогодні в Україні продовжується розбудова спроможної мережі ангіографічних центрів, за допомогою яких лікарі щодня рятують життя десяткам людей.
За урядовим проектом створення та розвитку «Регіональних реперфузійних мереж» за кошти 2017-2018 року встановлено 17 ангіографів, ще 9 запрацюють найближчим часом.
Довідка. У Харкові реперфузійні центри, які працюють 24/7/365, знаходяться у ГУ «ІЗНХ ім. В.Т.Зайцева АМНУ», ГУ «ЦКБ Укрзалізниця» та обласній лікарні.