У Лондоні відбулася презентація книги про війну 12-річної харків’янки

28.12.2022 15:04   -

У Лондоні відбулася 3D-презентація книги харківської школярки Єви Скалецької «Ви не знаєте, що таке війна: Щоденник дівчинки з України». Про це повідомляють Харьковские известия з посиланням на Telegram-канал про книжки Cynical_Publisher.

У лондонському Westfield Shopping Centre та на вокзалі Кінгс-кросс встановили спеціальну конструкцію, яка показує щоденник 12-річної харків’янки відвідувачам.

Для презентації книжки українки використали технологію HyperGram. Вона дає змогу побачити об’єкти, які ніби плавають у вільному просторі, без 3D-окулярів чи спеціальних додатків. Також із голограмою можна взаємодіяти відповідно до вбудованих аудіо- та візуальних функцій.

Читайте також: Росіяни обстріляли Куп’янський район на Харківщині

Упродовж 12 місяців книга Єви Скалецької «You Don’t Know What War Is: The Diary of a Young Girl From Ukraine» має вийти в 19 країнах на 14 мовах. У британському виданні передмова зіркового письменника Майкла Морпурґо, аудіокнигу озвучує акторка Кіра Найтлі, а права на видання українською мовою придбало харківське видавництво Vivat.

Нагадаємо, що Єва Скалецька описала в щоденнику своє життя в Харкові під час бомбардувань та обстрілів у перші дні війни. Цей час вона з бабусею провела в підвалі.