У Київському районі відновлюють мережі водопостачання після обстрілу

10.09.2022 12:20   -
Новини Харкова: комунальники відновлюють водопостачання у Київському районі

Бригади аварійно-відновлювальних робіт служби зовнішніх водопровідних мереж Комплексу «Харківводопостачання» оперативно відновили нештатну ситуацію на водоводі у Київському районі після влучення снаряду. Повідомляють Харьковские известия.

Як повідомив сьогодні, 10 вересня, начальник районної служби КП «Харьковводоканал» Віталій Чупандин, було пошкоджено ділянку трубопроводу діаметром 200 мм по вул. Наталі Ужвій. За його словами, ремонт після прямого влучання у трубопровід холодного водопостачання вимагає набагато більше часу – необхідно виконати підготовчі роботи, відкачати воду, визначити місце і об’єм пориву, виконати багато земляних робіт.

Руйнування водоводу на цій ділянці сталося після обстрілу. Але це не перше подібне усунення, і наші аварійники вже мають досвід таких реставрацій. У сжаті терміни провели комплекс ремонтних заходів з використанням необхідної спецтехніки. У підсумку переклали п’ять метрів мереж і повністю відновили водопостачання, – повідомив Віталій Чупандин.

Також він зазначив, що зараз робітники упорядковують місце розриття.

Стараємося виконати все якісно, ​​щоб і сліду не залишилося від вибухів. Це як рани на тілі Харькова, ми їх прибираємо. Також учора відновили подачу води мешканцям на вул. Героїв Праці, – повідомив начальник районної служби.

Загалом учора, 9 вересня, бригади комплексу «Харківводопостачання» усунули 12 пошкоджень на трубопроводах і упорядкували 10 оглядових колодязів. У тому числі виконали складний ремонт на водоводі діаметром 1000 мм на пр. Героїв Харкова у Немишлянському районі. Сьогодні ремонтами займаються 20 бригад, які взяли у роботу 15 об’єктів.

Для оперативної роботи ремонтних бригад харків’ян просять детальніше повідомляти про виток води, вказуючи місце витоку, точну адресу та номер телефону заявника для уточнення. Інформацію приймають за тел. 15-33.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що жителям Черкаської Лозової на Харківщині доставили гуманітарну допомогу (фото).