У Київському районі ремонтують пошкоджені окупантами трубопроводи

30.09.2022 13:37   -
У Київському районі Харкова ремонтують пошкоджені обстрілами трубопроводи

Бригади КП «Харківводоканал» оперативно реконструюють зруйновані вибухами об’єкти водовідведення у Київському районі Харкова. Про це повідомляють Харьковские известия.

Як повідомив начальник дільниці Владислав Ричко, територія Київського району значно постраждала від обстрілів, вибухами було пошкоджено споруди, інфраструктуру та багато об’єктів водовідведення.

«Аварійні ситуації, що виникали після обстрілів на каналізаційних мережах, насамперед, локалізували, а після попереднього огляду провели ремонтні роботи. Уже закінчили реконструкцію зруйнованих після прильотів каналізаційних трубопроводів по вул. Дружби Народів, на перехресті вул. Матюшенка та Гастелло, по провул. Корнакова, по вул. Наталії Ужвій, по вул. Шишківській. Капітально відреставрували систему відведення стоків у будинку по вул. Свободи, де від вибуху постраждали не лише наші об’єкти, а й уся будівля. На цій адресі упорядковували каналізаційний колодязь, вводи, мережі», – зазначив Владислав Ричко.

За його словами, зруйнованим каналізаційним системам приділяється підвищена та першочергова увага, але не за рахунок традиційним технічним оглядам та прочисткам. Так планово перевірили понад 33 км трубопроводів, гідродинамічним способом прочистили 11 км, механічним – 9 км.

У рамках підготовки районних об’єктів до експлуатації в осінньо-зимовий період триває реконструкція каналізаційних колодязів із заміною люків та плит перекриття – на сьогодні, 30 вересня, вже замінили 28.

«Ремонти, контроль та профілактичні огляди мереж та споруд продовжуємо по всьому району. Не залишаємо поза увагою і найвіддаленіші та найбільш обстрілювані вулиці та квартали. Зокрема, закінчуємо прочищення водовідведення по вулиці Наталії Ужвій на Північній Салтівці. Заявки від споживачів намагаємось виконувати в день звернення, роботи багато, але співробітники усвідомлюють всю покладену на нас відповідальність та просто сумлінно виконують свою роботу. У цей час, коли лунають постріли і жителі перебувають у страху, хочеться зберегти людям почуття затишку та безпеки – забезпечити водою, відвести стоки. Просимо вас, харків’яни-споживачі, віднестися до нас теж з розумінням, підтримати роботу підприємства та оплатити послуги», – звернувся до харків’ян Владислав Ричко.

Раніше ми повідомляли про те, що у прифронтових населених пунктах Харківщини відновили газопостачання.