У комунальну власність Харкова повернули землю вартістю 56 млн грн

23.01.2020 09:36   -
Автор:
За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Наталії Коваленко, встановлено, що на підставі рішення Харківської міської ради у 2007 році товариству з обмеженою відповідальністю надано в оренду земельну ділянку для будівництва торгівельно-розважального центру з офісними приміщеннями та гостьовою парковкою.
Проте до теперішнього часу ТОВ не виконало умови договору оренду землі: земельна ділянка вільна від будь-яких споруд, а процес підготовки до будівельних робіт навіть не розпочато. Крім того, з 2016 року вказане товариство не сплачувало орендну плату. Сума заборгованості на сьогоднішній день складає близько 61 тис. грн.
Використання підприємством земельної ділянки з грубим порушенням істотних умов договору оренди землі та порушення інтересів власника земельної ділянки — Харківської міської ради — щодо володіння нею, розпорядженням та використанням стало підставою для направлення відповідного позову до суду.
Господарський суд Харківської області повністю задовольнив позов прокуратури про стягнення заборгованості з ТОВ, розірвання договору оренди землі та повернення ділянки вартістю 56 млн грн в комунальну власність.