У Харкові зафіксовано 60 фактів незаконного споживання газу

18.03.2024 15:01   -
У Харкові зафіксовано 60 фактів незаконного споживання газу

З початку 2024 року Харківська міська філія «Газмережі» виявила близько 60 випадків самовільного підключення до системи газопостачання. Про це повідомляє Інфосіті.

Усі випадки самовільного підключення були здійснені без відома газорозподільної компанії. Клієнти самостійно знімали опломбування з кранів перед газовими приладами або лічильниками газу. Таким чином усі використані кубометри газу офіційно не фіксувалися і клієнти не сплачували за отримані послуги.

Як зазначили “Газмережі”, «заощадити» таким способом не вдасться. При виявленні самовільного підключення споживачу припиняється газопостачання.

“В подальшому при відновленні газу йому необхідно буде сплатити за послугу з припинення та відновлення, за незаконний використаний газ, який нараховується по граничним нормам згідно встановленому Кодексом газорозподільних систем, що буде значно перевищувати вартість санкціонованого відбору”, – повідомили у Харківській міській філії «Газмережі».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Якщо порушник не сплачує здійснені нарахування збитків, то питання стягнення вирішується в судовому порядку.

Харків’янам, які бажають поновити споживання газопостачання в оселі, рекомендують звернутися з заявою до Центрів обслуговування клієнтів за адресами:

  • Гімназійна набережна, 18А;
  • пр. Архітектора Альошина, 5;
  • вул. Академіка Павлова, 120.

Роботи з підключення до системи газопостачання виконуються фахівцями Харківської міської філії «Газмережі» з дотриманням усіх вимог Правил безпеки.

ОСТАННІ НОВИНИ