У Харкові за рахунок коштів міського бюджету прооперували 247 хворих з катарактою

20.01.2023 17:50   -
У Харкові за рахунок коштів міського бюджету прооперували 247 хворих з катарактою

За інформацією Департамента охорони здоров’я, торік, до реєстру на лікування катаракти та відшарування сітківки було внесено 313 мешканців Харкова. Про це повідомляють  Харьковские известия.

Протягом 2022 року за рахунок коштів міського бюджету у Харкові прооперували 247 хворих з катарактою, 145 осіб отримали лікування препаратом «Айлія». Також 10 пацієнтам провели хірургічне лікування очей методом вітректомії.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Крім того, в рамках комплексної програми «Інновації в пріоритетних напрямках розвитку галузі охорони здоров’я м. Харкова на 2011-2025 роки» 97 осіб, в тому числі три дитини, отримали слухові апарати.

Також у департаменті повідомили, що у Міській поліклініці №24 відновив роботу Центр реабілітації, де надається допомога дорослим з ураженням нервової системи та опорно-рухового апарату, а у міській клінічний багатопрофільній лікарні № 17 впровадили сучасні методи лікування – ендопротезування (загалом було проведено 319 операцій).

Крім того, в медзакладах міста було впроваджено терапевтичну методику «хібукі», спрямовану на реабілітацію дітей з посттравматичними станами.

ОСТАННІ НОВИНИ