У Харкові з початку року зафіксовано десятки випадків сімейного насильства

03.03.2023 09:24   -
У Харкові зафіксовано десятки випадків сімейного насильства

Тільки у Київському районі Харкова поліцейські виявили 69 фактів вчинення насильства у родинах. Відкрито 9 кримінальних проваджень. Про це повідомляють  Харьковские известия.

Також правоохоронці склали 60 протоколів про адміністративні правопорушення за ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

З 9 кримінальних проваджень 3 справи відкрито за ст. 126-1 (домашнє насильство) та 6 – за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Як приклад, З3-річний житель північної Салтівки здійснював погрози та ображав свою 54-річну матір. На чоловіка було складено 3 адміністративні протоколи, а тепер йому загрожує кримінальне покарання.

Раніше судимий у 2021 за домашнє насильство 46-річний чоловік вчиняв домашнє насильство відносно своєї 57- річної співмешканки. На сімейного насильника склали 4 адміністративні протоколи про домашнє насильство. Але він не зупинявся, тож слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Поліція закликає громадян не замовчувати випадки насильства і негайно повідомляти про них за номером 102.

ОСТАННІ НОВИНИ