У Харкові вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців (фото)

15.02.2023 17:04   -
У Харкові вшанували пам'ять воїнів-афганців - 15 лютого 2023 року

Сьогодні, 15 лютого, біля меморіалу воїнам-інтернаціоналістам на вул. Культури відбулось покладання квітів з нагоди 34-ї річниці виведення військ з Афганістану, а також до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Про це повідомляють Харьковские известия.

Харківський міський голова Ігор Терехов підкреслив, що саме воїни-афганці одними з перших пішли добровольцями захищати Батьківщину від окупантів ще у 2014 році і сьогодні продовжують служити у лавах Збройних Сил України та підрозділах територіальної оборони.

«Щороку цього дня ми засвідчуємо глибоку повагу до тисяч українських військових, які з честю та гідністю виконували свій обов’язок у різний час та в різних державах. Участь наших співвітчизників у бойових діях в Афганістані та в інших «гарячих точках» світу є для нас шкалою мужності, героїзму і водночас національною трагедією, оскільки за роки воєнних дій у далеких війнах загинули сотні наших земляків, про що ми ніколи не забудемо. Воїни-афганці і сьогодні героїчно захищають Україну, з кожним днем наближаючи таку довгоочікувану перемогу. Дякую їм за це! Мирного неба усім нам і вічна память полеглим», – зазначив Ігор Терехов.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.