У Харкові відновили всі джерела теплопостачання (фото)

03.01.2023 17:18   -
Новини Харкова: ХТМ відновили всі джерела теплопостачання

Комунальне підприємство «Харківські теплові мережі» надало інформацію про виконані роботи у 2022 році. Про це повідомляють Харьковские известия.

Торік через обстріли окупантів було пошкоджено понад сто об’єктів КП «ХТМ»: 44 котельні, 46 ЦТП, три насосні станції, 20 км мереж тощо. При цьому «Тепломережі» замінили майже вдвічі більше магістралей, ніж позаминулого року (у 2021 році – 100 км труб).

Крім того, на ХТМ ізолюють внутрішньобудинкові системи, щоб довше зберігати тепло в трубах, та міняють на пластикові старі металеві внутрішньоквартальні мережі.

«На сьогоднішній день нам вдалося відновити всі джерела теплопостачання. Вони працюють та подають тепло», – зазначили у ХТМ.

На підприємстві нагадали, що котельню онкологічного центру, зруйновану снарядом 19 травня, завдяки підтримці міста Нюрнберга відновили за п’ять місяців, а котельню «Північ-1», зруйновану 5 березня, відбудували за два місяці. Також минулого року по місту встановили 17 пересувних котелень, які можна швидко перевезти до будь-якого району та підключити до будинків, щоб дати тепло у багатоповерхівки у випадку відключення централізованих джерел теплопостачання.

Також у ХТМ наголосили, що приділяють велику увагу якості виконання ремонтних робіт.

«У нас по всьому місту менше сотні шурфів. На жаль, повністю уникнути цієї ознаки ремонтних робіт ми не можемо, але мінімізувати їх – наше завдання. У пріоритеті – «червоні лінії», де їздять автомобілі та ходять пішоходи. У таких місцях роботи ведуться з найбільшою швидкістю. Є два яскраві приклади – ліквідація наслідків прильотів ракет у теплотрасу на Нетеченській набережній та вул. Кооперативній. Там труби просто розірвало на шматки, і все це на проїжджій частині, але наші ремонтні бригади в обох випадках впоралися за дві доби», – повідомили у ХТМ.

Раніше ми повідомляли про те, що харківські комунальники усунули п’ять дефектів на тепломережах.