У Харкові відкриють центр тимчасового прихистку дітей, вилучених із сімей

26.04.2023 15:27   -
У Харкові відкриють центр тимчасового прихистку дітей

1 травня у місті Харкові планують відкрити відділення тимчасового перебування дітей, вилучених із соціально ненадійних сімей. Про це повідомляють Харьковские известия.

Як повідомила заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, діти перебуватимуть там до набуття певного юридичного статусу. У відділенні їх забезпечать усім необхідним. Зокрема для дітей створять умови для навчання та надання медичної допомоги.

За словами віце-мера, центр реабілітації дітей, які опинилися в небезпечних для життя умовах, зараз у місті не працює. Тому діти змушені довше, ніж зазвичай, знаходитися у лікарняних закладах, адже процес набуття юридичного статусу може бути досить тривалим. Створення відділення тимчасового перебування вирішить цю проблему.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

З початку повномасштабного вторгнення і до 1 квітня 2023 року з сімей було вилучено 74 дитини. Серед них – і діти, евакуйовані з деокупованих територій та зон бойових дій.

Світлана Горбунова-Рубан наголосила, що міська влада робить все можливе, щоб забезпечити для них сімейне виховання. Далі дітей передаватимуть опікунам, влаштовуватимуть у прийомні сім’ї та будинки сімейного типу.

ОСТАННІ НОВИНИ