У Харкові в умовах війни продовжують працювати пологові будинки

05.09.2022 14:40   -
Новини Харкова: попри війну пологові будинки продовжують працювати

З початку повномасштабної війни пологові будинки міста Харкова не припиняють свою роботу та цілодобово надають кваліфіковану медичну допомогу вагітним, породіллям та гінекологічним хворим. Повідомляють Харьковские известия.

Як повідомили у Департаменті охорони здоров’я, зокрема, продовжує працювати Міський клінічний пологовий будинок №7. Там за півроку війни народилося 262 малюка, серед яких 125 хлопчиків та 137 дівчаток.

У перші місяці війни, незважаючи на дефіцит кадрів, пологовий будинок працював у повному обсязі, медичні працівники не залишали робочі місця по кілька днів, забуваючи про втому, не падали духом, приймали пологи та оперували жінок під постійними обстрілами, – зазначили у департаменті. 

Також там повідомили, що, завдяки керівництву, благодійним організаціям та волонтерам, для жінок було організовано харчування та регулярно поповнюється запас медикаментів. 

Зазначимо, що консультативно-діагностичний центр у пологовому будинку працює з 9:00 до 15:00. Там фахівці консультують амбулаторних хворих, ведуть прийом вагітних, роблять УЗД та лабораторну діагностику. На випадок повітряної тривоги  у підвальних приміщеннях облаштовані місця для перебування пацієнтів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Харківщині в автомобілі “швидкої” народилася дитина.