У Харкові та області застосовані аварійні відключення світла

18.01.2023 12:20   -
У Харкові застосовані аварійні відключення світла 18 січня 2023 року

Сьогодні, 18 січня, у восьми областях України діють аварійні відключення світла, у тому числі на Харківщині. Про це повідомляють Харьковские известия з посиланням на Укренерго.

Через потепління споживання електроенергії прогнозується дещо меншим, ніж учора. Водночас зберігається суттєвий дефіцит потужності в енергосистемі, особливо у вечірній пік споживання. Наразі генерація не покриває четверть споживання в країні.

До всіх обленерго доведені ліміти споживання на всю добу. Кожний обленерго у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту.

Наразі через перевищення лімітів вже застосовані аварійні відключення у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Київській, Житомирській та Черкаській областях України.

Також у районі бойових дій на Харківщині та Донеччині є пошкодження у мережах обленерго.

«Укренерго», виробники електроенергії та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Але, незважаючи на оперативні ремонти, після кожного наступного ракетного чи удару БПЛА росіянами по енергетичній інфраструктурі відновлення стає все складнішим та триває довше”, – наголосили в Укренерго.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.