У Харкові судитимуть депутата від ОПЗЖ, який здав росіянам Ізюм

12.04.2023 09:46   -
У Харкові судитимуть депутата від ОПЗЖ, який здав Ізюм

Завершено спецрозслідування щодо депутата Ізюмської міськради від “Опозиційної платформи — За життя” Анатолія Фомичевського, який впустив російських військових в Ізюм. Про це повідомляють Харьковские известия.

Досудовим розслідуванням встановлено, що депутат VIII скликання Ізюмської міської ради від забороненої політичної партії в Україні «Опозиційна платформа — За життя» Анатолій Фомичевський перейшов на бік ворога.

Він показав окупантам шлях у м. Ізюм, про який не знали російські військові та який дав їм змогу обійти оборону української армії.

Депутат-зрадник також зливав окупантам дані про волонтерів, осіб, які брали участь в проведенні АТО/ООС, представників правоохоронних органів, територіальної оборони Ізюма та членів їхніх сімей.

Фомичевський також поширював серед ізюмчан дезінформацію про те, що державна і міська влада начебто здала Київ та Харків, та закликав співпрацювати з окупантами.

Обвинуваченого за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), судитимуть заочно у Київському районному суді м. Харкова.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.