У Харкові суд вирішив знести будинок елітного житлового комплексу

23.01.2023 14:25   -
У Харкові суд вирішив знести будинок елітного житлового комплексу

У Харкові суд зобов’язав товариство знести незаконно збудовану 10-поверхівку та повернути місту землю вартістю 7 млн грн. Про це повідомляють  Харьковские известия.

Нагадаємо, у м. Харкові по вулиці Юлія Чигирина здійснюється будівництво багатоповерхового житлового комплексу. Він складатиметься з трьох будинків по 10 поверхів. Мова йде про IT-парк “Мануфактура”, побудований на території колишньої борошномельної фабрики XIX століття.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Проте земельна ділянка, на якій ТОВ здійснює будівництво одного з 10-поверхових будинків, належить до земель комунальної власності громади міста Харкова в особі Харківської міської ради. Будь-які права на неї (оренди, суперфіцію, сервітуту тощо) приватним юридичним або фізичним особам не передані, що підтверджується витягами з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного земельного кадастру.

У Харкові суд вирішив знести будинок елітного житлового комплексу

Згідно рішенню суду, підприємство зобов’язано повернути Харківській територіальній громаді в особі Харківської міської ради земельну ділянку з приведенням її у стан до самовільного захоплення. Це, зокрема, передбачає знесення самочинно збудованого нерухомого майна.

ОСТАННІ НОВИНИ