У Харкові розробляють проєкт видобутку води з артезіанських свердловин

10.03.2023 15:00   -

Про це сьогодні, 10 березня, на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

Завдяки артезіанським свердловинам у місті планують забезпечити якісною водою близько 20% населення.

Ігор Терехов також зазначив, що ворог цілеспрямовано обстрілював інфраструктуру для збирання, очищення та постачання води в регіоні.

За його словами, тільки по одному з об’єктів системи водопостачання та водовідведення, які знаходяться у Харкові, збитки сягають понад 221 млн грн.

Ігор Терехов звернувся до депутатів з проханням на час дії військового стану звільнити комунальні підприємства від сплати екологічного податку, а також передбачити у державному бюджеті України на 2023 рік кошти для проведення річного водообміну в Краснопавлівському водосховищі.

«Це значно покращить екологічну ситуацію в регіоні, підвищить якість питної води в місті Харкові та населених пунктах Харківської області, частина з яких перебуває в окупації та зоні бойових дій, що, в свою чергу, призвело до погіршення якості та умов доступу населення до питної води», – наголосив Ігор Терехов.

ОСТАННІ НОВИНИ