У Харкові продовжують виплачувати соціальну допомогу сім’ям з дітьми

25.11.2022 15:22   -
Під час війни у Харкові виплачують соцдопомогу сім'ям з дітьми

Управління соціального захисту населення Адміністрації Основ’янського району Харкова продовжує призначати та виплачувати державні соціальні допомоги сім’ям з дітьми. Про це повідомляють Харьковские известия.

Допомога при народжені дитини становить 41 280 грн. Виплата здійснюється одноразово в розмірі 10 320 грн та по 860 грн щомісяця протягом трьох років.

Для того, щоб отримати кошти, треба протягом року з дня пологів подати відповідну заяву та копію свідоцтва про народження дитини до управління особисто за адресою: вул. Ш. Руставелі, 4/20, з пн по пт, з 8:00 до 15:00, або в електронній формі за посиланням: https://e-services.msp.gov.ua

Також всі новонароджені діти отримують від держави «пакунок малюка». До складу боксу входить набір базових речей, необхідних для догляду за новонародженим в перші тижні і місяці життя. Видають їх у пологових будинках одразу після народження дитини.

Батьки можуть відмовитись від фізичного боксу і отримати грошовий еквівалент у розмірі 6 816 грн. На період введення воєнного стану батьки можуть використовувати кошти грошової компенсації на придбання не лише дитячих, а будь-яких товарів у закладах торгівлі. Кошти можуть перерахувати на будь-який рахунок, відкритий в АТ «КБ «ПриватБанк».

Читайте також: Нові податки та виплати. Які зміни очікують на українців з листопада

Заяву на призначення грошової компенсації можна подати разом з заявою про призначення допомоги при народжені дитини. До заяви додають копію свідоцтва про народження дитини та довідку з пологового будинку про неотримання «пакунку малюка».

Припиняють виплачувати допомогу у разі:

  • позбавлення батьківських прав;
  • відібрання дитини без позбавлення батьківських прав;
  • тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;
  • припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень;
  • нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини.

На даний час на обліку в Управлінні перебуває 1 485 отримувачів допомоги при народжені дитини. Загальна сума виплаченої допомоги за 2022 рік становить 13 млн 348 тис. грн.

Крім того, батьки можуть скористатись комплексною послугою «єМалятко». Подати заяву можна офлайн у центрах надання адміністративних послуг або відділі ДРАЦС (за місцем народження дитини або місцем реєстрації батьків) чи онлайн через портал «Дія».

Раніше ми повідомляли про те, що на Харківщині відновили виплату пенсій у 18 населених пунктах.