Харківську школу №11 перепрофілювали та назвали на честь Данила Дідіка

28.02.2023 14:49   -
У Харкові перейменували школу на честь Данила Дідіка - міськрада

Харківську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №11 з поглибленим вивченням окремих предметів перепрофілювали та перейменували на Харківський ліцей №11 імені Данила Дідіка. Про це повідомляють Харьковские известия.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 28 лютого, на позачерговій сесії Харківської міської ради.

Як повідомив міський голова Ігор Терехов, це було зроблено, щоб привести тип навчального закладу у відповідність до вимог законодавства та вшанувати пам’ять колишнього учня школи №11 Данила Дідіка.

Нагадаємо, Дані Дідіку було 15 років, коли він загинув внаслідок теракту біля Палацу спорту у лютому 2015-го року під час Маршу Єдності. Хлопця було нагородженого посмертно орденом «За мужність» III ступеня.

«На минулій сесії я дав доручення присвоїти школі №11 ім’я Данила Дідіка та поставити крапку у всіх розмовах на цю тему. Сама війна поставила цю крапку», – наголосив Ігор Терехов.

Рішення о перейменуванні школи депутати підтримали одноголосно.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також мер повідомив, що на топонімічній комісії розглядаються різні варіанти увічнення пам’яті колишніх учнів навчальних закладів Харкова, які загинули внаслідок агресії рф, – меморіальні дошки, шкільні музеї, перейменування вулиць тощо.

ОСТАННІ НОВИНИ