У Харкові комунальники замінили майже 15 км водоводів

12.12.2023 15:30   -
У Харкові комунальники замінили майже 15 км водоводів

У 2023 році ремонтні бригади служби зовнішніх водопровідних мереж КП «Харківводоканал» переклали 14,9 км технічно зношених ділянок водоводів. Про це повiдомляє Iнфосiтi.

Зокрема, у Київському районі комунальники замінили 3,8 км трубопроводів, Шевченківському – 2.3 км, Новобаварському – 2,1 км, Салтівському – 1,7 км.

Як повідомив начальник виробничого відділу комплексу «Харківводопостачання» Андрій Личкатий, дуже важливо, що, незважаючи на складнощі воєнного часу, підприємство продовжує інвестувати кошти в проекти реконструкції та заміни технічно зношених трубопроводів.

«Тільки у першій декаді грудня завершили відновлювальні заходи на двох ділянках водоводів на вулиці Академіка Павлова, також на вулиці Корабельній та на вулиці Данилевського. Перекладку ведемо системно, з обов’язковою капітальною реконструкцією оглядових колодязів, заміною люків, встановленням сучасної запірної арматури та пожежних гідрантів. Застосовуємо лише якісні матеріали та обладнання, які прослужать не один десяток років», – зазначив Андрій Личкатий.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За його словами, масштабні заміни комунікацій у поточному році провели вулицями: Гвардійців Широнінців, Героїв Праці, Сумській, Іжевській, Єнакіївській та Полтавським Шляхом.

«Роботи з оновлення аварійних трубопроводів продовжуються. До кінця року плануємо провести реконструкцію водоводів по 1- Орському провулку, вулиці Ковальській та Залютинській, а також ухвалено рішення оновити мережі по вулиці Автомобільній. До заміни готуємо ділянки, де йдуть старі металеві трубопроводи в аварійному стані. Там постійно трапляються пориви, які доводиться усувати. В результаті підприємство витрачає не лише на ремонт, а й зазнає збитків від втрати води. Плюс, після заміни комунікацій значно покращується якість води у споживачів», – наголосив начальник виробничого відділу.

ОСТАННІ НОВИНИ