У Харківському центрі поводження з тваринами нагадали правила безпечного вигулу під час бойових дій

22.07.2022 13:16   -
Новини Харкова: Правила безпечного вигулу від Центра поводження з тваринами

Фахівці КП “Центр поводження з тваринами” нагадали харків’янам правила прогулянки з чотирилапими в умовах війни. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

Коротка пам’ятка з корисними правилами вигулу собак у місті під час бойових дій:

  1. ПОВІДЕЦЬ – НАЙКРАЩИЙ ДРУГ
    Не відпускайте свого улюбленця гуляти самостійно, навіть якщо він все життя ходить поряд з вами на відстані 40 см. Пес може злякатися гучних звуків та втекти, як йому здається, в безпечне місце. Гуляйте на повідку. Завжди.
  2. НЕ ЗНАЙОМА ТЕРИТОРІЯ – ПІД ЗАБОРОНОЮ
    Ходіть тільки там, де Ви впевнені у маршруті. Не відходьте далеко від сховищ, щоб у разі тривоги Ви мали змогу швидко дістатися укриття.
  3. ВИСОКА ТРАВА
    Не ходіть там, де ви не бачите землю. В мирний час висока трава була небезпечна тим, що там живуть кліщі…тепер там можуть “жити” уламки від снарядів та касетних боєприпасів. Уникайте кущів, високої трави та водойм.
  4. НІ АКТИВНИМИ ІГРАМ
    М’ячики, пуллери, канати – забуваємо. Навіть якщо песик просить бавитись на вулиці – НІ. Не можна.
  5. ЧАС ПРОГУЛЯНКИ
    Обирайте найбільш безпечний час для прогулянок. Не розтягуйте прогулянку на кілька годин. Зараз, на жаль, не той час, щоб сидіти з песиком у парку. Гуляйте неподалік від сховищ.
  6. МІСЦЯ ВЕЛИКОГО СКУПЧЕННЯ ЛЮДЕЙ
    Уникайте таких місць. Ринки, великі магазини – не ходіть туди разом із собакою, навіть якщо Ваш пес вміє носити пакети з продуктами.
  7. ПОВІТРЯНА ТРИВОГА
    Не ігноруйте сигнал тривоги. Навіть, якщо ви живете у віддаленому від кордону районі, куди не добивають РСЗВ і більш менш безпечно, то ракеті байдуже. Тільки оголошено тривогу – тікайте разом із собакою у сховище.

Раніше ми повідомляли, що на станціях метро Харкова подовжують проводити курси з безпеки громадян під час війни: розклад на сьогодні, 22 липня.