У Харківській області збільшується кількість безробітних

15.07.2022 14:20   -
Новини Харківської області: Кількість безробітних збільшилась на 7 тисяч

На обліку в Харківському обласному центрі зайнятості перебуває 21,3 тисячі безробітних осіб. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

Як повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко, протягом останнього місяця кількість безробітних збільшилася на 7,2 тисячі осіб.

Державна служба зайнятості з 1 липня 2022 року долучилася до реалізації програми Уряду, яка спрямована на видачу мікрогрантів на розвиток власного бізнесу.

«Учасниками цієї програми можуть бути суб’єкти мікропідприємництва, тобто фізичні або юридичні особи, а також особи, які мають намір розпочати підприємницьку діяльність. У Харківській області право на участь у цій програмі мають жителі Сахновщинської, Зачепилівської, Кегичівської селищних та Наталинської, Старовірівської сільських громад, оскільки на них не ведуться бойові дії», – прокоментував директор Харківського обласного центру зайнятості.

Також він додав, що для роботодавців центр зайнятості може запропонувати такі програми допомоги:

  • допомога по частковому безробіттю виробничим підприємствам;
  • компенсація витрат роботодавцю на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану;
  • компенсація роботодавцям ЄСВ за працевлаштування безробітних на нові робочі місця;
  • компенсація оплати праці роботодавцям, які працевлаштовують ВПО;
  • організація оплачуваних громадських робіт та суспільно корисних робіт.

Раніше ми повідомляли про те, що ЦНАП Харкова почав надавати ще дві послуги — у сфері реклами та земельних відносин.