У Харківській області застосовані аварійні відключення світла

26.12.2022 11:57   -
У Харківській області вводять аварійні відключення світла 26.12.2022

Сьогодні, 26 грудня, в декількох областях України діють аварійні відключення світла. Про це повідомляють Харьковские известия з посиланням на Укренерго.

“Станом на 26 грудня дефіцит потужності в енергосистемі України залишається суттєвим. Також наявні обмеження у системі передачі електроенергії внаслідок значних пошкоджень магістральних мереж масованими атаками росіян. У зв’язку з цим до всіх областей доведені ліміти споживання”, – написали в Укренерго.

Наразі через перевищення лімітів споживання введені аварійні відключення у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Львівській, Київській областях та у м. Києві.

Читайте також: Погодинний графік: Як відключатимуть світло в Харкові в останній тиждень 2022 року

На об’єктах генерації та електромережах, пошкоджених внаслідок вже дев’яти масованих російських атак, тривають ремонтні роботи.

“Через масштабність та складність пошкоджень відновлення обладнання та функціонування низки ключових об’єктів вимагає значного часу.

«Укренерго», генерація та оператори систем розподілу роблять все можливе для покращення ситуації з електропостачанням в країні”, – наголосили в Укренерго.

Раніше ми повідомляли про те, що графік відключення світла за адресою можна подивитись на сайті “Харківобленерго”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відключатимуть світло в Харкові в останній тиждень 2022 року