У Харківській області заборонено масові заходи за участі понад 50 осіб

21.04.2023 09:55   -
У Харківській області заборонено масові заходи за участі понад 50 осіб

На Харківщині в умовах воєнного стану заборонили масові заходи з кількістю учасників та глядачів понад 50 осіб. Рішення ухвалили на засіданні Ради оборони області. Про це повідомляють Харьковские известия.

У Харкові і області Департамент культури і туризму ОВА на виконання рішення Ради оборони області від 28 березня 2023 року скасував всі масові заходи за участі понад 50 осіб.

“Масові заходи заборонені у приміщеннях театрів, концертних установ, філармоній, клубів, музеїв та бібліотек, в умовах воєнного стану, та на відкритому просторі на території Харківської області з кількістю учасників та глядачів понад 50 осіб. Заборона не поширюється на проведення поховальних ритуалів та вшануваня загиблих захисників”, – йдеться у наказі Департаменту культури і туризму ОВА від 18 квітня.

Фактично цим рішенням у Харкові відміняються всі концерти, вистави, зачинаються театри, філармонія, консерваторія, виставкові зали тощо.

Напередодні про призупинення показу вистав глядачів повідомив харківський театр “Березіль”.

У Харківській області заборонено масові заходи за участі понад 50 осіб

Наказ вже викликав багато запитань у харківської культурної спільноти та пересічних глядачів. Людей, зокрема, обурює, що наказ не стосується розважальних закладів, ТРЦ та ін. А ще є побоювання, що через наказ у Харкові повністю паралізується культурне життя.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.