У Харківській області від російських мін загинули 27 людей (фото)

31.03.2023 15:30   -
На Харківщині з початку війни від російських мін загинули 27 людей

З початком весняно-польових робіт та прибирання територій у населених пунктах Харківської області при недотриманні заходів безпеки кількість постраждалих від вибухонебезпечних предметів може зрости. Про це повідомляють Харьковские известия.

У Харківській області з 24 лютого 2022 року від вибухонебезпечних предметів постраждало 170 цивільних, 27 людей загинуло.

Жителю Балаклії Юрію ампутували стопу внаслідок підриву на міні. Зараз чоловік перебуває у травматологічному відділенні однієї з лікарень Харкова. На міну 56-річний чоловік наступив 25 березня під час походу з друзями на рибалку. Сам постраждалий про мінну небезпеку знав, проте сподівався, що міни-пелюстки були знешкоджені підпалом трави на луках.

За словами лікаря медзакладу Ігоря, внаслідок мінно-вибухової травми пацієнт отримав складне ураження кісток та м’яких тканин стопи і гомілки. В результаті пошкоджень було проведено ампутацію нижньої кінцівки.

«Незнання або нехтування правилами щодо мінної небезпеки призводить до отримання важких травм. Наприклад, нещодавно оперували пацієнта з мінно-вибуховими пораненнями, у якого було пошкоджено не тільки кінцівки, але й м’які тканини тазової ділянки. Це дуже тяжкі травми», – зазначив лікар.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За словами лікарів, у цілому порівняно з періодом одразу після деокупації Харківської області зараз кількість постраждалих зменшилася. Проте з початком весняно-польових робіт і походів людей на природу випадків підривів на мінах може бути більше.

Жителям Харківщини нагадують про необхідність дотримання громадянами правил протимінної безпеки та безпечного поводження на деокупованих територіях. Не можна торкатися підозрілих предметів та здійснювати дзвінки поруч з ними. Необхідно відійти на безпечну відстань (мінімум 100 метрів) і зателефонувати до екстрених служб за номерами: «101» чи «102».

На Харківщині з початку війни від російських мін загинули 27 людей
На Харківщині з початку війни від російських мін загинули 27 людей
На Харківщині з початку війни від російських мін загинули 27 людей

ОСТАННІ НОВИНИ