У Харківській клінічній лікарні пройдуть заняття музикотерапії

07.11.2022 17:55   -
Новини Харкова: У лікарні №16 пройдуть заняття музикотерапії

Британський композитор, викладач та гуманітарний діяч Найджел Осборн проведе декілька занять для пацієнтів Міської клінічної лікарні №16, на яких навчить долати травми війни музикою. Про це повідомляють Харьковские известия.

В Україні Найджел Осборн перебуває за запрошенням організації «Art Therapy Force» – в рамках українського проєкту, створеного для надання психологічної допомоги цивільному населенню, яке постраждало внаслідок військової агресії рф. У жовтні 2022 року британський композитор виступав з курсом лекцій з музикальної арт-терапії в Українському католицькому університеті у Львові, а тепер проведе заняття і для маленьких пацієнтів харківської лікарні.

За участю психологів закладу заняття відбудуться 7 та 9 листопада.

Зазначимо, Найджел Осборн – один з піонерів у використанні музики та мистецтва в практиках кризової психологічної допомоги. Його методика, яка була розроблена під час війни у Боснії та Герцеговині (1992–1995рр.), успішно застосовувалася для підтримки дітей в Балканському регіоні, на Кавказі, на Близькому Сході, в Азії та Індії. За роботу з боснійськими дітьми під час облоги міста Сараєво нагороджений «Премією свободи» Інституту миру.

Читайте також: У Харкові стартують безкоштовні заняття скандинавською ходьбою

Довідка. Найджел Осборн – Почесний професор Единбурзького університету, професор факультету драми Університету Рієки, консультант Китайського музичного інституту Пекінського університету, член Британської академії композиторів тощо.

Твори Найджела Осборна виконуються у всьому світі найвідомішими оркестрами та оперними театрами, зокрема Віденським та Берлінським симфонічними оркестрами, а також оркестрами Лондонської та Лос-Анжелеської філармоній, Шотландської опери і Королівського оперного театру. Серед відзнак композитора: Приз ювілею Королеви, Премія «Thorn EMI» за музичну освіту, Премія Редкліффа, Міжнародна оперна премія «Radio Suisse Romande» та «Ville de Geneve» та ін.

Раніше ми повідомляли про те, що Міністерство культури збирає кошти на відновлення Харківської бібліотеки імені Короленка.