У Харкові з візитом перебуває американська астронавтка, яка розгорнула прапор України в космічному просторі

08.10.2019 15:51   -
Автор:
«У Харківської області – високий науковий потенціал, і якщо взяти лише аерокосмічну галузь, то більше 20 космонавтів – вихідці з Харківської області, – сказав Марк Беккер. – У 1937 році в ХАІ проводилися перші науково-дослідні роботи з ракетно-космічної тематики, а запуск першої ракети відбувся вже у 1939 році».
Перший заступник голови ХОДА також нагадав, що в Харкові навчався Олексій Леонов. Сьогодні ж підприємства регіону – наприклад, «Хартрон» та об’єднання «Комунар» – продовжують працювати у космічній тематиці.
Гайдемарі Стефанишин-Пайпер зауважила, що дуже щаслива нарешті відвідати Харків, адже зустрічала багато космонавтів, які розповідали їй про це місто.
«Мені відомо, який внесок зробив розвиток аерокосмічної галузі Харкова для всієї радянської космонавтики, – сказала астронавтка. – Тепер при зустрічі я теж можу сказати, що відвідувала це місто».
Під час візиту на Харківщину в рамках програми культурних заходів Посольства США в Україні в Гайдемарі Стефанишин-Пайпер заплановані зустрічі зі студентами НТУ «ХПІ» та Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут». Головною метою освітньо-культурного проекту є заохочення української молоді вивчати STEM – науку, технологію, інженерію та математику.