У Харкові вночі горіла багатоповерхівка. Вогнеборці врятували 10 чоловік та евакуювали 49. ФОТО

09.12.2019 11:26   -
Автор:
На місце пожежі виїхали підрозділи ДСНС у складі 2 відділень на автоцистернах та 1 на автодрабині.
По прибуттю на місце пожежі було встановлено, що з вікна квартири на третьому поверсі спостерігалось відкрите полум’я. Горіли домашні речі на площі 25 кв.м. Додатково до місця події було направлено ще 3 відділення на автоцистернах, 2 на автодрабинах, а також автомобіль газодимозахисної служби. У зв’язку з сильним задимленням в під’їзді, працівниками ДСНС по сходам з верхніх поверхів було врятовано 10 осіб та евакуйовано 49 осіб, з них 7 дітей.
Пожежу локалізовано о 00:10 та о 00:58 повністю ліквідовано. Жертв та постраждалих не має. Причина виникнення пожежі наразі встановлюється.
З 2 по 9 грудня підрозділи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області здійснили 52 виїзди на ліквідацію пожеж та загорянь. Завдяки оперативним діям рятувальників на пожежах вдалось врятувати від вогню 12 людей (з них 7 неповнолітні) та евакуювати 49. Проте внаслідок пожеж все ж загинуло 3 особи.
Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян: завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань!
Зокрема:
не залишайте малолітніх дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
слідкуйте за станом та справністю електромережі;
у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
не паліть у ліжку;
намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
подбайте про справність печей та обігрівальних приладів.