У Харкові визначилися, як будуть працювати навчальні заклади під час карантину (відео)

21.09.2021 16:40   -
Як у Харкові під час карантину працюватимуть школи та дитсадки - відео

Тепер батькам можна не ламати голову, куди подіти дітей та з ким залишити вдома, якщо з посиленням карантину навчальні заклади перейдуть на дистанційну систему освіти, кажуть у профільному Департаменті міськради. У школах Харкова начання залишатиметься традиційним – очна форма. Докладніше дивіться у сюжеті кореспондентів телевізійної групи “Харьковские известия”.

Освітяни виконали умови Кабміну, згідно яким, у разі, якщо вакцинацію проти коронавірусу пройдуть не менше 80 % персоналу, заклад може не переходити на дистанційку.

“Дошкільним і загальноосвітним закладам Харкова не загрожує дистанційна освіта і не загрожують ніякі карантини. Хочу сказати, що на сьогоднішній день в середньому по школах міста вакциновані на 85,5% Тобто наші педагоги прекрасно розуміють, що шлях до колективного імунітету єдиний шлях – це вакцинація”, – розповідає директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

Щоправда, тільки частина педагогів вакцинувалась як і належить двома дозами вакцини, але, каже Ольга Деменко, працівники, які зробили поки лише одне щеплення, через певний час, знгідно правил імунізації отримають і другу дозу. Тож, запевняє, заклади і надалі будуть працювати у звичному режимі. Проте, в школах планують впровадити “кабінетну” систему навчання.

“Ми не будемо бігати по кабінетам, кожен клас буде в одному кабінеті, а до них будуть ходити вчителі. І звичайно – провітрювання, дезінфекція та масковий режим. Батьки знову ж таки, вибачте, ми не будумо пускати до школи. Але ми будемо працювати. Працюватимуть всі садочки, всі школи, всі позашкільні заклади міста Харкова”, – запевнила Деменко.

В Департаменті пояснили, що налаштовані максимально виконувати всі протиепідемічні заходи, аби не допустити розповсюдження COVID-19, щоби зайвий раз не наражати дітей на небезпеку інфікування.

Ранее мы сообщали, что с 23 сентября вся Украина в «желтой» зоне карантина.