У Харкові викрито організатора інтернет-крамниці збуту наркотиків та наркокур’єра. ФОТО

25.11.2019 13:00   -
Автор:
Як повідомила керівник Харківської місцевої прокуратури № 1 Катерина Шевцова, встановлено, що 22-річний чоловік виконував обов’язки директора інтернет-крамниці збуту наркотичних засобів, діючій на території декількох областей України. До його обов’язків віднесено координацію відправок наркотичних засобів, контроль за їх фасуванням, рухом грошових коштів, отриманих внаслідок збуту наркотичних засобів, в тому числі шляхом безготівкових розрахунків та крипто валюти, оплата праці закладників та наркокур’єрів.
21 листопада 2019 року чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України.
У ході проведеного обшуку за місцем мешкання харків’янина виявлені та вилучені наркотичні засоби, чисельні банківські картки, мобільні телефони, сім-картки, чернетки із записами залишку наркотичних засобів, їх місця розташування, а також руху грошових коштів.
Крім того, 20 листопада 2019 року у порядку ст. 208 КПК України затримано чоловіка, який співпрацював з інтернет-крамницею збуту наркотичних засобів.
У ході проведеного обшуку за місцем мешкання харків’янина виявлені та вилучені заборонені речовини, які, з його слів, є наркотичними засобамита прекурсорами, а саме: амфетамін, псевдоефедрин, PVP, кристали MDMA.
Встановлено, що останній виконував в інтернет-крамниці функції наркокур’єра, фасувальника, а також особи, що здійснює синтез психотропних речовин. Одночасно з цим підозрюваний пересилав наркотичні засоби між різними областями України шляхом використання послуг приватних компаній, експрес доставки вантажів та посилок.
Вказане обладнання вилучено. Тривають відповідні експертні дослідження.
На даний час вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.