У Харкові відбулась церемонія нагородження орденом «Народний герой України». ФОТО

02.12.2019 15:15   -
Автор:
На урочисту церемонію нагородження у Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.В. Лисенка було запрошено учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих, волонтерів, курсантів військових вишів, кадетського корпусу та представників громадськості.
«Орден «Народний Герой України» існує з червня 2015 року. За цей час нагородами відзначено понад 360 осіб. Сьогодні у списку десятьох нагороджених – жителі Харківщини та інших регіонів країни. Цей орден відзначає не тільки тих, хто захищає Україну із зброєю в руках, але й фронтових лікарів, волонтерів, громадських діячів, журналістів, і це справжнє народне визнання», – зазначила, відкриваючи церемонію, медик-волонтер Галина Алмазова.
Серед тих, кому вручили нагороду цього року, – родини відомої харківської волонтерки й кулеметниці ЗСУ Яни Червоної (позивний «Відьма») та дніпрянина Андрія Широкова («Сім’янин»), який після підриву на міні біля позиції «Шахта Бутівка» виніс на собі важкопораненого.
Особисто нагороди отримали 7 військових та один волонтер — Юрій Сергійчук, «Сирота»; Михайло Гойда (Док); «Чарлі»; Андрій Дзюба «Принц»; Валерій Кіндзерський, «Інженер»; Вадим Крайненко, «Тридцятий»; Григорій Сіваченко, «Гора»; Юрій Москаленко.
Після церемонії нагородження у театрі відбувся святковий концерт військово-патріотичної пісні.