У Харкові у взуттєвому цеху працювали 15 неоформлених робітників

02.01.2020 14:56   -
Автор:
За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Купріянова, підприємець, який з 2012 року орендував нежитлове приміщення у Харкові, організував цех із виготовлення взуття, де працювали ще 15 осіб. Вказаний громадянин, щоб зменшити витрати на оплату праці найманим працівникам, використовував їхню працю без оформлення трудових відносин, укладення трудових договорів, ведення табелів обліку робочого часу та відповідних записів у трудових книжках. Крім того, підприємець не зареєстрував робітників у фондах соціального страхування та виплачував заробітну плату без сплати податків та інших загальнообов’язкових відрахувань, тим самим порушуючи вимоги законодавства України про працю та соціальне забезпечення.
Наразі обвинувальний акт стосовно вказаної особи скеровано до Московського районного суду м. Харкова за ч. 1 ст. 172 КК України (грубе порушення законодавства про працю).
Якщо вину підприємця буде доведено, йому загрожуватиме покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, або виправні роботи на строк до двох років.