У Харкові та області закривають гральні заклади. ФОТО. ВІДЕО

21.12.2019 11:19   -
Автор:
Відпрацювання проводилось на виконання розпорядження Уряду, керівництва МВС та Національної поліції України.
Серед перевірених об’єктів у нічній час зайняття гральним бізнесом здійснювалось у 13 закладах в Московському, Новобаварському, Київському, Слобідському районах Харкова, а також Дергачівському, Красноградському, Ізюмському, Вовчанському та Богодухівському районах області. Інші заклади були зачинені.
– В ході слідчих дій із зазначених установ поліцейські вилучили 262 одиниці комп’ютерної техніки, 4 сервери, 32 монітори, 86 гральних автоматів, 44 гральні столи, грошові кошти в сумі більше 15 тисяч гривень, картки учасника гри, чернетки, відеореєстратор та флеш-носії, печатні станки, касовий апарат, пристрій для рахування грошових коштів та сканер грошей, – розповів очільник обласної поліції. – Для проведення відповідних заходів було створено 72 мобільні групи з числа працівників територіальних відділів поліції, управління стратегічних розслідувань та слідчих підрозділів. У результаті відпрацювання поліцейські вилучили обладнання на загальну суму 20 мільйонів гривень.
т.в.о. начальника слідчого управління главку Олег Максимович зазначив, що на даний час слідчими відкрито 41 кримінальне провадження за ч. 1 ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції статті вказані дії караються штрафом від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.