У Харкові суд оштрафував власницю магазину через неоформлену працівницю

29.10.2019 15:12   -
Автор:
Як розповіли у Головному управлінні Держпраці у Харківській області, під час проведення інспекційного відвідування суб’єкта господарювання у магазині «FRENCH» (магазин професійної косметики) інспекторами праці було зафіксовано факт допуску до роботи працівника на посаді адміністратора без належного оформлення трудових відносин.
На час проведення інспекційного відвідування власниця магазину не надала жодних документів, які б підтвердили факт офіційного оформлення трудових відносин з працівником.
Дослідивши всі матеріали справи, суд дійшов висновку, що документи були виготовлені вже після інспекційного відвідування, за результатами якого був встановлений факт допущення позивачем адміністратора без належного оформлення трудових відносин.
Таким чином, в порушення вимог частини першої та третьої статті 24 КЗпП України фізичною особою – підприємцем, яка використовує найману працю, було допущено до роботи працівника без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу.
Тож, суб’єкту господарювання доведеться сплатити до державного бюджету штраф у розмірі 125 тис. 190 грн.