У Харкові субсидії отримують понад 80 тисяч сімей

23.10.2019 14:36   -
Автор:
Торік субсидію отримували 106 тис. сімей. Як зазначили в Департаменті праці та соціальної політики, скорочення кількості субсидіантів пов'язано зі зростанням доходів харків'ян. Однак, у порівнянні з 2014 роком, кількість одержувачів субсидій зросла майже втричі.
При цьому в департаменті зазначили, що до 15 грудня 2019 року громадяни можуть звернутися за призначенням субсидії з початку нового опалювального сезону. «Всі, хто потребують, отримають державну допомогу», – зазначила директор Департаменту праці та соціальної політики Лариса Болгова.
У той же час соціальні служби як і раніше перевірятимуть бази даних на предмет того, чи є заявник на отримання субсидії власником великої покупки (автомобіль або житло) на суму понад 50 тис. грн у попередньому півріччі. Якщо одержувач субсидії не задекларував якесь джерело доходу, він не зобов'язаний повертати гроші до бюджету. Просто ці кошти будуть утримані з його нової субсидії. «Наприклад, людині належить надати 1500 грн субсидії, а їй нарахують 1300 грн, якщо вона забула вказати додатковий дохід», – пояснили у департаменті.
У департаменті також нагадали, що з березня 2019 року субсидії надаються в монетизованій формі – разом з пенсією або на карту «Ощадбанку».
«Єдине, що змінилося з жовтня, це те, що тепер люди можуть отримувати субсидію на карту будь-якого банку (понад 30 варіантів банківських установ) або через «Укрпошту», – повідомила Лариса Болгова.