У Харкові поліція затримала «злодія в законі» «Міндію Гальського»

06.12.2019 11:56   -
Автор:
З метою недопущення впливу злочинних елементів на криміногенну ситуацію в країні та позбавлення їх контролю над групами, що мають намір вчиняти злочини, працівники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України разом з іншими підрозділами проводять заходи з їхнього виявлення та затримання.
У четвер, 5 грудня, оперативники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Харківській області затримали «злодія в законі» на прізвисько «Міндія Гальський». У 2013 році в Санкт-Петербурзі за згодою братів Буліскерія (Іка та Леван «Гальські») отримав статус «злодія в законі».
«Міндія Гальський» прибув до Харкова з РФ та планував зустрітися з кримінальними елементами, аби поновити свій вплив та визначитися з напрямками майбутньої «діяльності». Однак поліцейські, встановивши його місце перебування, затримали «злодія», тим самим завадили його планам. Після проведення всіх необхідних процедур, представники міграційної служби будуть звертатися до суду щодо примусового його видворення за межі України із забороною в’їзду.
Треба зазначити, що останній у кримінальному середовищі є так званим «хрещеним батьком» «злодія в законі» відомого як «Тенго Гальського (Пітерського)». Тенго було затримано 14 листопада на трасі «Київ-Чоп» у Рівненській області. Він прямував зі Львова до столиці, аби обговорити питання щодо сфер його впливу на території країни.
У листопаді працівники Департаменту стратегічних розслідувань затримали трьох впливових у кримінальному світі «злодіїв у законі». Наразі «Дато Сфан», «Тенго Пітерський» (він же – «Тенго Гальський») та «Лаша Очамчирський» за рішенням суду на пів року поміщені до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.
Нагадуємо, що Національна поліція підтримує законопроект про відповідальність за злочини, вчинені злочинною спільнотою. Цей документ вперше дає визначення такому поняттю, як «злодій в законі», та вводить кримінальну відповідальність для цих елементів – від 7 до 10 років ув’язнення.