У Харкові поліцейський, звільняючи заручницю, отримав важке поранення. ФОТО. ВІДЕО. ДОПОВНЕНО

24.12.2019 14:50   -
Автор:
Подія сталася сьогодні, близько 09:30 в Немишлянському районі Харкова. Вранці мешканка мікрорайону поверталася з дитячого садка, куди відвела свою дитину. Неподалік від яру на неї напав невідомий чоловік. Він приставив до її горла ніж та сказав, що вона тепер його заручниця.
Цю ситуацію побачили випадкові перехожі та повідомили інформацію на «102». На місце терміново вирушили правоохоронці.
В ході спілкування з чоловіком поліцейські дізналися, що він хоче негайно побачити свого знайомого, якого зможе обміняти на захоплену жінку. Начальник карного розшуку районного відділу поліції запропонував себе в якості обміну на заручницю. Зловмисник погодився та відпустив жінку.
Поліцейський, опинившись поряд із озброєним зловмисником, став продумувати план його затримання. Для цього оперативник тягнув час, щоб заспокоїти знервованого громадянина, викликати в нього довіру. Між чоловіками зав’язалася розмова, поліцейський запропонував злодію закурити. Коли той відволікся на запалювання цигарки, працівник карного розшуку кинувся на злодія, але той встиг вдарити його ножем.
Як розповів начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко, правоохоронця госпіталізовано до лікарні, зараз його оперують медики.
Зловмисника затримано, наразі із ним працюють слідчі.
Доповнено
На теперішній час капітану поліції надано необхідну медичну допомогу, після хірургічного втручання він перебуває у реанімаційному відділенні.
На місці події зловмисник був затриманий, під час огляду у нього вилучено знаряддя злочину.
На даний час встановлено, що затриманим є 37-річний мешканець Харкова, не судимий, раніше притягувався до адміністративної відповідальності за вживання алкогольних напоїв у громадських місцях.
Напередодні події зловмисник вживав алкоголь разом зі своєю знайомою. Жінка поскаржилася йому на свого чоловіка, який наразі перебуває у лікарні. Вона розповіла, що той її постійно принижує і вчиняє сварки. Чоловік пообіцяв провчити кривдника. Вранці він напав на випадкову перехожу та вирішив обміняти її на чоловіка знайомої, щоб з ним «розібратися».
Відомості про вчиненні кримінальні правопорушення слідчим управлінням внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, та розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 147 (захоплення заручника), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, досудове розслідування якого доручено спеціалізованому відділу слідчого управління.
Наразі проводяться слідчі дії зі свідками, готується повідомлення про підозру зловмисникові та клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.