У Харкові патрульний поліцейський підробляв на власниках авто. ФОТО

13.12.2019 15:26   -
Автор:
Як розповів начальник управління прокуратури Іван Тарасов, задля виготовлення підроблених свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів поліціянт отримував інформацію стосовно останніх у базах даних МВС України.
Так, наприкінці листопада за виготовлення чергового фальшивого документу патрульний поліцейський отримав від громадянина на свій банківський рахунок близько 8 тис. грн.
12 грудня, під час передавання підробленого свідоцтва про реєстрацію ТЗ вищевказаному громадянину, правоохоронцями викрито інспектора патрульної поліції. У його автомобілі та за місцем його мешкання проведено обшуки.
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Прокуратурою Харківської області повідомлено про підозру старшому лейтенанту поліції інспектору УПП в Харківській області за ч.ч. 1, 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід – Харківське УВБ ДВБ Національної поліції України. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.
Досудове розслідування триває.