У Харкові обговорювали результати розслідування резонансних злочинів

20.11.2019 15:29   -
Автор:
Нарада була присвячена обговоренню стану криміногенної ситуації на території Харківської області, розгляду результатів роботи служб та підрозділів поліції з розкриття кримінальних правопорушень, які викликали резонанс у суспільстві.
Як зазначив перший заступник голови Національної поліції України Євген Коваль, кінець минулого та поточний роки ознаменувалися вчиненням кількох зухвалих злочинів на Харківщині, серед яких – убивство неповнолітньої Аліси Оніщук, посягання на життя начальника відділу Департамента карного розшуку Національної поліції України, розбійний напад на заступника генерального директора одного з харківських акціонерних товариств. Ці злочини дотепер залишаються нерозкритими.
– Окремо хочу зазначити важливість організації ефективного розслідування злочинів, вчинених проти представників засобів масової інформації, – наголосив перший заступник голови НПУ. – Харків, нажаль, також став одним з українських міст, де зафіксовано зухвалі напади на журналістів.
Євген Коваль зосередив увагу присутніх на тому, що під час організації роботи з ефективної протидії злочинності необхідно враховувати регіональні особливості Харківської області, яка є потужним промисловим, економічно-розвинутим регіоном зі значною кількістю населення, різноманітними поглядами на політичну та соціально-економічну ситуацію в державі.
– Слід також враховувати географічне розміщення області, – підкреслив керівник кримінального блоку поліцейського відомства. – Мова йде про безпосереднє наближення до зони проведення Операції об’єднаних сил та понад 300-кілометрову лінію кордону з державою-агресором. Ці фактори сприяють насиченню протиправного ринку регіону вогнепальною зброєю, вибухівкою, боєприпасами, наркотиками. Тому пріоритетами в роботі повинні стати боротьба з організованою злочинністю та наркозлочинами, зокрема, які вчиняються за допомогою мережі Інтернет.
Перший заступник голови Національної поліції України повідомив, що під час розширеної наради 18 листопада у Києві Голова НПУ Ігор Клименко зробив акцент на чіткій координації роботи усіх служб поліції – кримінального блоку, превенції,слідства, що є вкрай важливим для попередження і розкриття злочинів. Також, в рамках реформи кримінального блоку планується втілення в життя стратегії створення в апараті практичного підрозділу, який буде самостійно розкривати тяжкі та особливо тяжкі злочини і боротися з організованою злочинністю.
– Прошу із відповідальністю поставитися до цієї роботи. Адже її результатом повинно стати оздоровлення криміногенної ситуації, розкриття злочинів, особливо тяжких, забезпечення належної безпеки на вулицях, – додав Євген Коваль.