"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

У Харкові горіла 5-поверхівка. Рятувальникам довелось евакуювати людей. ФОТО

До місця події відразу прибуло 3 пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС на автоцистернах у складі 14 рятувальників та 1 автодрабина. На момент прибуття вогнеборців вогонь встиг повністю охопити балкон квартири площею 8 кв.м., а також перекинувся на облицювання балкону поверхом вище.
Під час проведення розвідки всередині квартири, де знаходився осередок пожежі, рятувальники виявили її власницю, 1941 року народження. Через сильне задимлення у приміщенні жінка задихалась і була не в змозі самостійно знайти вихід. Тож її негайно винесли на свіже повітря, аби врятувати життя. Врешті після огляду медиками швидкої постраждала від госпіталізації відмовилась.
Також сильне задимлення, котре розповсюдилось і на сходову клітину, загрожувало мешканцям інших квартир. Рятувальники негайно вжили заходи з димовидалення та провели евакуацію людей назовні. Всього вони вивели на свіже повітря 9 осіб, з яких 2 дитини. Постраждалих серед них немає.
О 06:54 пожежу локалізовано та о 07:20 ліквідовано повністю. Завдяки швидким та оперативним діям рятувальників вдалось запобігти значному розповсюдженню полум’я на інші балкони та квартири, а головне – врятувати людей.
Причина виникнення пожежі наразі встановлюється.