У Харкові безробітні без діла не сидять. Цього року їм пропонують тимчасові соціальні підробітки

16.08.2019 14:52   -
Автор:
У цьому році пріоритетними є громадські роботи соціального напрямку, а саме: супровід осіб з інвалідністю по зору, надання послуг із супроводу, догляду та допомоги соціально вразливим верствам населення, догляд за громадянами у закладах соціальної сфери, надання допомоги учасникам АТО та сім’ям, члени яких загинули, постраждали чи є учасниками АТО, будівельні та ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери.
Також безробітні виконували роботи з благоустрою територій населених пунктів, впорядкування місць поховання, меморіалів захисників Вітчизни, придорожніх смуг, екологічного захисту навколишнього середовища, інформували населення стосовно отримання житлових субсидій.
«Громадські роботи є одним із видів трудової діяльності, який мотивує громадян до повернення на ринок праці, а для служби зайнятості гарна можливість відкрити перспективний напрям взаємовигідного співробітництва між працівниками та роботодавцем», – зазначає Міненко.
За словами В. Міненка, вигода безробітних від громадських робіт у додатковому заробітку. Також на осіб, зайнятих на оплачуваних громадських роботах, поширюються соціальні гарантії, включаючи право на пенсійне забезпечення, а період участі у оплачуваних громадських роботах зараховується до трудового стажу.