У Харківському університеті сільського господарства відкрили Українсько-Китайський центр

07.03.2019 10:36   -
Автор:
Створення даного центру було ініційоване китайськими партнерами університету і знаменувало собою вихід на новий рівень розвитку українсько-китайських відносин.
У список завдань українсько-китайського центру ХНТУСГ входить залучення новаторських ресурсів, формування нового виробництва, сприяння перетворенню традиційного виробництва для досягнення нових поставлених цілей, проведення наукових досліджень для перетворення виробництв загального характеру, ключових і перспективних в пріоритетні, наукове вивчення технології виробництва, обмін досвідом за принципом «учитель з учнем», спільне будівництво робочих об'єктів, прийняття і здійснення заходів по досягненню відкритості і кооперації.
Головна увага в цій діяльності буде концентруватися на спільному використанні інформаційних ресурсів в галузі освіти, активізації обміну технологіями і перетворення їх, обміні фахівцями, співпраці і обміні в галузі культури, практичної реалізації принципу «від спільного розвитку — до спільного процвітання».
В рамках роботи форуму університет також увійшов до складу Освітньо-Професійного Альянсу «Один пояс – один шлях» (Китай).

Альянс є добровільною неурядовою, некорпоративною, неприбутковою соціальною групою, що складається з закладів вищої освіти, підприємств і інших навчальних закладів країн і регіонів програми «Один шлях – один пояс». Альянс має на меті розвиток наявних ресурсів, додаткових переваг, спільних інновацій і співпраці, надає повний доступ до характеристик та переваг підрозділів-членів Альянсу та сприяє обміну ресурсами, додатковими перевагами та розвитком регіональної освіти на основі духу Альянсу, миру та співпраці, відкритості та інклюзивності, взаємного навчання та спільної взаємодії, користь від надання кадрової підтримки для розбудови освіти, а також для того, щоб дозволити країнам партнерам досягти успіхів в сферах політики, інфраструктури, торгівлі, фінансів і міжособистісних зв'язків. До складу Альянсу входить більше 75 закладів освіти, наукових установ з 5 континентів.

Офіційну церемонію прийняття в Альянс проводив генеральний секретар Освітньо-Професійного Альянсу «Один пояс – один шлях» Хе Джун.