У Харківському районі через сказ у кішки тривають противоепідемічні заходи

02.12.2019 16:10   -
Автор:
Тварина мешкала у родині. Коли почались прояви агресивної поведінки, вона укусила хазяйку. Постраждалій було призначено та розпочато курс профілактичних щеплень проти сказу.
За результатами епідеміологічного розслідування у контакті з твариною перебували ще 3 особи, які отримують антирабічне лікування. На сьогодні проведення протиепідемічних заходів в осередку триває.
У поточному році в Харківській області зареєстровано 33 випадки сказу тварин: у 13 котів, 11 собак, 6 лисиць, 3 голів великої рогатої худоби. Від скажених тварин постраждали 56 осіб.
За 10 місяців поточного року за антирабічною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося 3570 осіб проти 3577 осіб у 2018 році. За наявними показаннями антирабічне лікування призначено 750 постраждалим. Від щеплень відмовились 29 осіб.
Нагадаємо, що з метою захисту від цієї особливо небезпечної хвороби треба щороку щеплювати свійських тварин, уникати спілкування з незнайомими та дикими тваринами. У разі отримання пошкодження як від диких, безпритульних, так й тварин, що мають власників, негайно звертатися до лікаря для вирішення питання щодо призначення антирабічного лікування.