У харків’янина знайшли 60 доз кокаїну та психотропні речовини на майже 80 тис грн. ФОТО

29.01.2020 11:20   -
Автор:
27 січня поліцейські Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими Київського відділу поліції ГУНП в Харківській області, під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 2 провели санкціонований обшук за місцем мешкання 59-річного чоловіка, в ході якого виявили та вилучили близько 10 грамів кокаїну, 3 пігулки екстазі, ваги та інші вимірювальні приладдя.
В ході проведення санкціонованого обшуку в іншій квартирі, де інколи мешкає громадянин, поліцейські виявили близько 2 грамів кокаїну, приладдя для вживання наркозасобу, зіп-пакети для фасування наркотиків. В автомобілі «BMW X1», яким керує чоловік, правоохоронці вилучили близько 3 грамів кокаїну.
Речовини направлені на експертне дослідження.
Транспортний засіб, а також 2 мобільні телефони зловмисника поліцейські вилучили для подальшого накладення арешту.
Слідчо-оперативні дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна.
На даний час правоохоронці встановлюють джерело постачання кокаїну, мету зберігання вилучених наркотиків та злочинні зв’язки правопорушника.