У чат-боті «Харків – твій дім» можна подивитись, у якому стані ваш будинок під час війни

07.10.2022 12:31   -
Новини Харкова: У чат-боті можна побачити стан будинку під час війни

Чат-бот, за допомогою якого харків’яни в режимі онлайн можуть дізнатися, в якому стані знаходиться їхній будинок, оновили. Про це повідомляють «Харьковские известия».

В оновленому чат-боті харків’яни можуть побачити три статуси будівлі – неушкоджена, ушкоджена та відновлена після пошкодження внаслідок бойових дій.

Зокрема, за останній тиждень база даних поповнилася відомостями про 128 відновлених будинків. В них виконали ремонт за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету (поточний ремонт – 3,7 тис. кв. м покрівлі та понад 12,3 тис. кв. м вікон; капітальний – 3,6 тис. кв. м покрівлі та 1,2 тис. кв. м вікон).

Об’єкти для відновлення обирали з урахуванням кількості харків’ян, яким буде надано допомогу.

У Департаменті цифрової трансформації зазначили, що у разі ушкодження існує два етапи обстеження будівлі і як результат кожного – складання відповідного акту. Тому у чат-боті можливо два варіанти інформації за наданим запитом:

  • ушкоджена – встановлено актом візуального огляду (за таких умов буде повідомлено запланований період комісійного обстеження для встановлення об’єму завданих збитків);
  • ушкоджена – встановлено комісійним актом (у цьому випадку буде надано більш ширшу інформацію стосовно наявних збитків та ушкоджень).

У зв’язку з великим об’ємом даних для аналізу, за деякими запитами може бути відсутня інформація щодо відсотків ушкодження систем центрального опалення, водовідведення тощо, але вона постійно знаходиться у процесі наповнення.

Також у департаменті повідомили, що з моменту запуску чат-боту «Харків – твій дім» ним скористалися 417 895 разів, зокрема 5 694 запити надійшли упродовж останнього тижня. Наразі у сервісі наявна інформація про 3 535 пошкоджених будівель.

Перейти до чат-боту можна за посиланням https://t.me/tviyDimKharkivBot

Раніше ми повідомляли про те, що в Україні запрацював чат-бот з фіксації руйнування об’єктів культурної спадщини.