У центрі Харкова іноземець скоїв зухвале пограбування. ФОТО

10.01.2020 16:06   -
Автор:
8 січня до Шевченківського відділу поліції зі служби «102» надійшло повідомлення про те, що на перехресті вулиць Сумської та Дерев'янка невідомий заволодів шкіряним рюкзаком 64-річного харків’янина. В сумці знаходилося 10 тисяч доларів США, 30 тисяч гривень і особисті речі чоловіка.
Подія сталася, коли заявник здійснював заміну пошкодженого колеса своєї автівки. Чоловік бачив, що з місця злочину зловмисник поїхав на автомобілі «Toyota» чорного кольору.
В ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Управління стратегічних розслідувань спільно з працівниками карного розшуку Шевченківського відділу поліції та патрульними затримали 35-річного громадянина Грузії. У чоловіка вилучено банківську картку та візитки потерпілого, рукавиці, металеві ножиці та 7 предметів, схожих на металеві їжи для пошкодження колес автомобілів.
За данним фактом слідчим Шевченківського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.
Зловмисник затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.