Титулованому українському баскетболісту презентували нові коштовні трофеї замість проданих ним на благодійному Аукціоні

25.01.2023 10:26   -
Український баскетболіст отримав нові чемпіонські персні НБА
Фото: www.nba.com

Американський баскетбольний клуб «Лос-Анджелес Лейкерс» передав своєму колишньому гравцеві Станіславу Медведенко нові чемпіонські персні NBA. Оригінальні – легендарний український баскетболіст продав на благодійному Аукціоні на підтримку України. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Станіслав Медведенко є одним із найуспішніших українських легіонерів у самому топовому національному баскетбольному чемпіонаті планети – NВА. Він ставав чемпіоном Національної Баскетбольної Асоціації в складі «Лос-Анджелес Лейкерс» у 2001 та 2002 роках. І саме два своїх чемпіонських іменних персня 43-річний український спортсмен виставив на благодійний Аукціон у серпні минулого року.

Український баскетболіст отримав нові чемпіонські персні НБА

Нагадаємо, що за два ці коштовних лота Медведенко зібрав тоді понад чверть мільйона доларів США – 253534$. Зібрані кошти він спрямував на реабілітацією дітей, які постраждали від війни України з російським агресором та відновлення спортивної інфраструктури в зруйнованих і пошкоджених українських школах.

Цей шляхетний вчинок не залишився без уваги, зокрема, й у колишньому клубі Медведенка, який вирішив замовити для нього нові чемпіонські персні, замість проданих на Аукціоні. Дублікати коштовних трофеїв, які зроблені з золота і прикрашені діамантами, «Лейкерс» презентував своєму екс-форварду на нещодавній традиційній зустрічі з вболівальниками команди, на яку був запрошений і Медведенко. Під овації фанатів нові персні за чемпіонство у 2001 та 2002 рр українцю особисто вручила президент «Лос-Анджелес Лейкерс» Джині Басс.

Також раніше ми повідомляли, що Станіслав Медведенко був одним із учасників благодійного футбольного матчу на підтримку ЗСУ, який відбувся наприкінці осені в Ужгороді, а разом з ним на поле місцевого стадіону «Авангард» також вийшли екс-наставник «Металіста» Мирон Маркевич та лідери в недалекому минулому харківської команди Олександр Горяїнов, Едмар, Олег Шелаєв і Олександр Романчук. Тоді на потреби мужніх українських захисників вдалося зібрати понад 1 млн. грн.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.