Триває благодійний проєкт від «Харьковских известий» та провідних українських спортсменів

02.11.2022 13:14   -
Новини Харкова: Триває благодійний проєкт "Допоможемо по-чемпіонськи"

В рамках цього спільного проєкту «Допоможемо по-чемпіонські» відбулося вже шість благодійних Аукціонів з відомими українськими спортсменами. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Війна в Україні з російськими загарбниками об’єднала націю та згуртувала мільйони людей. Кожен наближає Перемогу, як може, на фронті та в тилу, вносячи і свій вагомий внесок у боротьбу нашого народу з підступним агресором.

Свій внесок у нашу спільну Перемогу, зокрема, вносять і багато харківських та українських спортсменів. Деякі з них стали на захист рідної країни, борючись за її свободу безпосередньо в лавах ЗСУ та ТРО. Інші протягом усієї війни працюють волонтерами, хтось продовжує виступати на найбільших міжнародних турнірах, тим самим збільшуючи славу України за кордоном.

Також відомі українські атлети та тренери успішно займаються зараз благодійністю, використовуючи для цього свій беззаперечний світовий авторитет, який вони заробили на міжнародних спортивних аренах своїми гучними досягненнями. Один із таких напрямків – це благодійні аукціони, коли провідні українські представники спортивної галузі по всій країні виставляють на продаж свої особисті речі з автографами, нагороди, спортивне екіпірування, атрибутику, пам’ятні сувеніри тощо, а виручені кошти спрямовують на допомогу ЗСУ, волонтерам чи мирним громадянам, які постраждали від війни в Україні з російськими загарбниками.

Такі Аукціони неодноразово проводили і харківські спортсмени, в тому числі, в рамках нашого спільного проєкту «Допоможемо по-чемпіонські» (ДПЧ).

Цей проект стартував у червні цього року. Кожному спортсмену, який долучався до благородної місії в рамках «ДПЧ» і проводив такий Аукціон на своїх сторінках у соціальних мережах, ми забезпечували повну інформаційну підтримку, готували відповідні матеріали на нашому сайті, сюжети на ютюб-каналі, просували інформацію про Аукціони в інших ЗМІ, соціальних інтернет-групах та пабліках, допомагали з репостами тощо.
Саме спортсмени і вирішували, кому та на які благодійні потреби збиралися кошти з цих Аукціонів – або для харківських волонтерів, які працюють у місті за різними напрямками, або безпосередньо для ЗСУ. В рамках проєкту «Допоможемо по-чемпіонськи» відбулося вже шість таких Аукціонів, з яких вдалося зібрати та повністю реалізувати вже близько 65 000 гривень.

Так, для підрозділів ЗСУ на кошти з благодійних Аукціонів від олімпійського чемпіона зі стрільби з лука Віктора Рубана, титулованої української тхеквондистки Ірини Ромолданової та лідера жіночої збірної України з шорт-треку Марії Долгополової були придбані три потужні планшети та лазерний далекомір.

Зібрані гроші з благодійного Аукціону від лідера збірної України з велоспорту ВМХ Владислава Сапожникова пішли на закупку чотирьох теплових гармат-обігрівачів для одного з харківських військових шпиталів.

Новини Харкова: Триває благодійний проєкт "Допоможемо по-чемпіонськи"

Крім цього, ми проводили й спільний благодійний Аукціон з першою ракеткою України з бадмінтону Артемом Почтарьовим, кошти з якого були витрачені волонтерами на паливо та обслуговування авто, на яких вони регулярно розвозять продуктові набори для мешканців Харкова та області. А на зібрані кошти з Аукціону чемпіонки світу та Європи, дворазової призерки Олімпійських ігор з синхронного плавання Анастасії Савчук волонтери закупили 150 кг сухих кормів для собак і котів у Харкові.

Проєкт «Допоможемо по-чемпіонськи» триває й надалі. Тож запрошуємо всіх провідних спортсменів та тренерів Харківської області, а також спортсменів та тренерів з інших областей, які бажають допомогти місту-герою Харкову, відгукнуться на наш заклик, взяти участь у проекті «Допоможемо по-чемпіонськи» і разом зробити ще одну добру справу заради нашої спільної та такої бажаної Перемоги!
Разом ми сила! Слава Україні!

Координатор благодійного проєкту «Допоможемо по-чемпіонськи!», спортивний журналіст Олексій Заржицький (e-mail: [email protected]).